Supă-cremă de legume
O supă-cremă de legume foarte gustoasă care se face repede şi uşor. Iată reţeta:
1. Se spală bine legumele şi se curăţă. Se taie ceapa peştişori şi se pune la călit în unt.
2. Peste ea, se adaugă restul legumelor tăiate cubuleţe şi se asezonează cu sare, piper şi boia. Peste acestea, se toarnă apă şi se lasă câteva minute să fiarbă.
3. Între timp, se pregătesc crutoanele. Se taie cuburi feliile de pâine şi se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dau la cuptor pentru câteva minute, după care se scot şi se stropesc cu ulei de măsline şi cu usturoiul pisat. Se mai dau la cuptor pentru câteva minute, până se rumenesc.
4. Când legumele sunt fierte, se scot din zeamă şi se dau prin blender. Compoziţia obţinută se pune într-o altă oală, iar peste ea se adaugă puţin câte puţin din apa în care au fiert, până se obţine consistenţa dorită. Se serveşte cu crutoane şi pătrunjel tocat mărunt.