Supă cremă de morcovi
1. Se curăţă legumele de coajă, se spală şi se pun la fiert. Pentru început se pun legumele care fierb mai greu. Se adaugă sare, puţin piper proaspăt măcinat şi uleiul. Căt timp se fierb legumele, se spală pătrunjelul şi se toacă mărunt.
2. După ce s-au fiert, se scot într-un bol, se lasă puţin să se răcească, se alege ceapa şi usturoiul care se aruncă, apoi cu ajutorul blenderului se obţine un piure de morcovi şi dovlecei.
3. Piureul obţinut se răstoarnă în oala în care au fiert, peste zeama rămasă şi se mai mixează 5 minute până arată ca o supă cremă. Se mai lasă la fiert până dă în clocot de aproximativ 2-3 ori. Se stinge focul şi se serveşte cu pătrunjel verde şi crutoane de pâine prăjită sau pâine neagră de casă care se prepară după reţeta tradiţională. Supa cremă de morcovi este foarte bogată în vitamine şi este recomandată în special în alimentaţia copiilor.