1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Ceapa, morcovii, păstârnacul şi ţelina se taie bucăţi mari, iar broccoli se rupe în bucheţele mici.

2. Într-o oală cu 2 l de apă şi un praf de sare se pun la fiert ceapa, morcovii, ţelina şi păstârnacul. Se lasă să fiarbă 10-15 minute, după care se adaugă bucheţelele de broc­coli. Se acoperă şi se lasă să fiarbă, la foc mic, 15-20 de minute.

3. Când toate legumele sunt fierte, se potriveşte la gust cu sare şi piper, se adaugă pătrunjel verde şi se aco­peră cu un capac să ia cât mai bine din aroma pătrunjelului. Se lasă 10 minute şi se serveşte cu omletă tăiată cubuleţe.

4. Pentru omletă, se bat ouăle cu laptele, muştarul, o linguriţă rasă de sare şi piper şi se răstoarnă într-un vas bine uns cu unt. Se pune în cuptorul bine încins şi se coace la bain marie, aproximativ o jumătate de oră.

din aceeasi categorie