1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Morcovii, ceapa şi păstârnacul se taie în sferturi şi se pun la fiert în 1,2-1,5 l de apă cu un praf de sare. Se acoperă şi se lasă să fiarbă 15-20 minute.

2. Se adaugă cartofii curăţaţi şi spălaţi. Se acoperă şi se fierbe în continuare, aproximativ jumătate de oră, până se înmoaie bine toţi cartofii.

3. Jumătate din cantitatea de cartofi se trece printr-o sită deasă sau se mixează. Se subţiază cu supa în care au fiert legumele şi se pune din nou pe foc. Se condimentează după gust cu sare şi câteva fire de piper, amestecând continuu să nu se prindă de vas. Se adaugă untul, cealaltă parte de cartofi şi se mai lasă pe foc doar câteva clocote. Se drege cu smântână şi se aromează cu mărar.

4. Cine doreşte mai poate adăuga şi puţin oţet.