Supă de legume cu paste

1. Se curăţă şi se spală toate legumele şi zarzavaturile, se pun într-o oală cu apă cu sare şi uleiul de măsline. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă, la foc potrivit.
2. Separat, în altă oală mai mică, se pune sare şi puţin ulei, apă şi se lasă să clocotească câteva minute, apoi se adaugă pastele şi se lasă să fiarbă conform instrucţiunilor de pe pachet. După ce s-au fiert, se scot cu spumiera, într-un bol.
3. Legumele fierte se scot în sită şi se lasă câteva minute să se răcorească apoi se aleg. Se opresc morcovii și cartofii, dovleceii se taie cubuleţe, roşiile se zdrobesc şi se pun în zeama în care au fiert, iar restul legumelor se dau la o parte.
4. În supa de legume se adaugă pastele, se pune sare şi piper, după preferinţă, şi se serveşte ornată cu mult pătrunjel verde.