Supă de linte
Lintea este sănătoasă, mai ales dacă încerci să mănânci mai puţină carne. La fel de bună şi săţioasă este şi supa de linte, care mai este şi foarte uşor de preparat:
1. Lintea se pune la înmuiat în apă pentru 4 ore şi se schimbă apa la fiecare oră.
2. În oala de fiert supa se topeşte untul şi se căleşte ceapa tăiată mărunt, morcovul trecut pe răzătoare, ţelina tăiată mărunt şi prazul. Se lasă 2-3 minute, se pune supa din concentrat, lintea şi rozmarinul. Se pune sare şi piper şi, după ce a dat în clocot, se reduce focul.
3. Se lasă la fiert 45 minute. Baconul se taie mărunt şi se prăjeşte în tigaie fără grăsime.
4. Se serveşte supa cu baconul deasupra şi presărată cu coriandru mărunt tocat.