1. Se spală, se curăţă şi se taie fâşii subţiri legumele.

2. Se spală pieptul de pui şi se pune la fiert în 3-4 litri de apă, cu puţină sare. Când începe să fiarbă, se ia spuma şi se adaugă legumele curăţate şi se lasă la fiert. Pentru ca supa să fie limpede, după ce carnea şi legumele au fiert, se scot din supă, iar aceasta se strecoară.

3. Se bat albuşurile spumă, se adaugă gălbenuşurile, uleiul şi un pic de sare. Se adaugă grişul în ploaie, amestecând continuu, până când se obţine o pastă de consistenţa unei smântâni groase. Se lasă să se “odihnească” cinci minute.

4. Supa strecurată se pune din nou la fiert şi, când începe să clocotească se adaugă găluştele. Se mai fierbe câteva minute, până când găluştele încep să se ridice la suprafaţă şi au o consistenţă pufoasă.

5. Se serveşte fierbinte, cu verdeaţă tocată mărunt.