1. Se curăţă ceapa, morcovii, ţelina, păstârnacul şi radăcina de pătrunjel şi se pun să fiarbă întregi într-o oală cu apă, sare şi două linguriţe de ulei.

2. Separat, se opăresc roşiile cu apă fiartă, se decojesc şi se taie bucăţi potrivite. Se zdrobesc cu mixerul şi se pune câteva minute să fiarbă.

3. Între timp, dacă s-au fiert celelalte legume, se scot, ceapa se aruncă, iar morcovii, păstârnacul, ţelina şi pătrunjelul se zdrobesc cu blenderul. Crema obţinută se amestecă cu sucul de roşii şi zeama în care au fiert şi se lasă să dea în câteva clocote.

4. Supa de roşii se ornează cu verdeată tocată mărunt şi un cubuleţ de margarină. Se serveşte cu crutoane de pâine. Pentru un gust deosebit, se adaugă şi un praf de cimbru.