Supă de ştevie

1. Se curăţă ştevia şi se spală în 3-4 ape, apoi se pune la fiert 10-15 minute în apă cu sare. Se scoate din apa clocotită într-o sită, să se scurgă.

2. Separat se curăţă şi se spală morcovii, ardeii şi ceapa şi se pun să fiarbă în altă oală cu apă, sare şi 1-2 linguriţe de ulei. După ce au dat în câteva clocote, se pun şi roşiile întregi şi se mai lasă să fiarbă 30 de minute.

3. După ce au fiert, se scot legumele şi se pasează. Piureul de legume se amestecă cu zeama în care au fiert, până când se formează o supă-cremă. În supa-cremă se adaugă ştevia şi se mai lasă să fiarbă câteva minute.

4. Se potriveşte cu sare şi piper şi se ornează cu pătrunjel tocat pe deasupra, apoi se serveşte cu crutoane.