Supă de vită cu crutoane

1. Se spală carnea şi se pune în apă rece. După jumătate de oră, se pune la fiert într-o oală cu apă şi un praf de sare. După primele clocote se schimbă apa şi se pune din nou pe foc. Se spumează şi se lasă să fiarbă la foc mic.

2. Toate legumele se curăţă şi se spală, se taie în sferturi şi se adaugă în supă. Se spumează ori de câte ori este nevoie şi se lasă să fiarbă la foc mic, aproximativ 90 de minute, până se pătrunde bine carnea.

3. Când supa este aproape gata, se pregăteşte omleta. Se bat ouăle cu laptele, ceapa verde tocată mărunt, jumătate linguriţă de sare şi pătrunjelul şi se prăjeşte într-o tigaie încinsă cu unt. Se toarnă toată odată şi nu se amestecă, ci se lasă să se prăjească la foc potrivit, până se coagulează şi partea de deasupra omletei. Se lasă puţin să se răcească, apoi se rulează şi se taie felii.

4. Se scot din supă legumele fierte, iar carnea se taie cubuleţe. Se potriveşte la gust cu sare şi piper, iar la sfârşit se adaugă crutoanele din omletă.