Supă Minestrone

1. Se pune fasolea la foc şi după câteva clocote se schimbă apa şi se fierbe, acoperit cu un capac, alături de ceapă, morcov şi pătrunjel, toate tocate mărunt. Când boabele de fasole sunt aproape fierte, se adaugă fasolea verde şi cartofii tăiaţi cubuleţe, iar după 10 minute şi dovlecelul. Se acoperă din nou şi se fierbe în continuare până ce toate legumele sunt bine pătrunse.

2. La sfârşit se pun roşiile tăiate cubuleţe şi apoi macaroanele rupte în bucăţi mici. Se mai lasă pe foc doar cât să fiarbă şi pastele şi se potriveşte la gust cu sare.

3. Între timp, se freacă telemeaua rasă cu usturoiul pisat, uleiul de măsline şi o jumătate linguriţă de oregano. Se subţiază cu puţină supă şi se toarnă peste supă sau se adaugă atunci când se serveşte, la fiecare porţie.