Supă rădăuţeană

1. Se curăţă pieptul de pui de pieliţe, se spală şi se pune să fiarbă în 2 l de apă. Se adaugă un praf de sare. Când începe
să fiarbă, se ia spuma pentru a se obţine o supă limpede.
2. Legumele se curăţă, se spală şi se pun întregi în supă. Se adaugă şi câteva boabe de piper negru, se acoperă şi se lasă la fiert la foc potrivit. Usturoiul se taie mărunt şi se pisează. Se amestecă cu un praf de sare şi cu oţet şi se lasă la macerat până se finalizează supa.

3. Gălbenuşurile se bat cu un praf de sare şi cu smântâna. Crema obţinută se combină cu usturoiul şi se toarnă, în momentul când supa nu mai fierbe, pentru a nu face cocoloaşe.
4. Se strecoară supa, legumele fierte se dau de-o parte, iar pieptul de pui se taie fâşii. Se introduc în supă şi se adaugă sare şi piper măcinat. După ce a mai dat în câteva clocote, se opreşte focul şi după 3-4 minute se adaugă compoziţia cu smântână. Se serveşte ornată cu pătrunjel .