- Se spală ceapa şi se toacă mărunt. Se căleşte în unt până se rumeneşte şi se adaugă boabele de mazăre. Se toarnă imediat supa de legume şi se lasă la fiert timp de 15 minute. Se pune la fiert şi laptele într-un alt vas.
- Când scade supa în care fierbe mazărea, se adaugă laptele fierbinte şi urda şi se presară sare după gust. Se amestecă bine să se omogenizeze întreaga compoziţie. Se lasă la foc mic să se îngroaşe, apoi se adaugă ouăle bătute spumă, pe rând. Urda poate fi înlocuită cu brânză ricotta.
- Se întinde foaia de aluat într-o tavă de tartă astfel încât să aibă şi margine de jur împrejur. Se toarnă compoziţia din urdă şi mazăre deasupra şi se nivelează cu o lingură. Se lasă la copt aproape 40 de minute, până se rumeneşte pe deasupra. Se serveşte caldă sau rece, cu un pahar de vin alb.
Tartă cu mazăre
90 minute
Mediu