Tartă bogată

65 minute
Usor

O tartă bogată cu gust deosebit, care se face foarte uşor. Iată reţeta.

1. Pentru aluat, se amestcă făina şi untul foarte rece tăiat bucăţele. După ce se frământă amestecul cu degetele şi se obţine un amestec nisipos, se adaugă oul, un praf de sare, zahărul, coaja de portocală şi două linguri cu lapte. Se amestecă şi se adună aluatul într-o bilă care se dă la rece pentru 30 de minute.

2. Pentru cremă, într-o crăticioară se freacă gălbenuşurile cu zahărul până ce se albesc şi apoi se toarnă laptele rece. Se pune cratiţa pe foc şi se fierbe la foc mic amestecând mereu. Când crema curge de pe lingură, se retrage de pe foc, se adaugă zahărul vanilinat şi se lasă la răcit.

3. Aluatul se întinde pe masa presărată cu un pic de făină, se taie bucăţi de mărimea formelor de tarte şi se tapetează formele. Se umplu cu boabe de fasole şi se coc pentru 15 minute. Se lasă să se răcească apoi.

4. Tartele se umplu cu crema răcită şi se decorează cu felii de caise. Se dau la rece până în momentul servirii.