1. Făina, sarea, praful de copt şi laptele praf se amestecă. Se adaugă bucăţi de unt moale, la temperatura camerei şi oul. Se frământă bine, până se obţine un aluat consistent. Se formează din el o bilă, se înveleşte în folie de plastic şi dă la rece, la frigider, pentru o oră.

2. Între timp, se pregăteşte umplutura. Cepele se toacă fin şi se călesc apoi în ulei încins, până capătă o nuanţă aurie. Se adaugă apoi carnea tocată, sare, piper şi apă şi se lasă la foc mic, cam o oră. Cartofii se curăţă şi se rad pe răzătoare. Se pun peste carne, cu vreo 10 minute înainte de a lua de pe foc. Peste smântână se pune un praf de scorţişoară, un pic de nucşoară rasă, o lin­guriţă de cimbru şi se amestecă bine. Se toarnă peste carne, apoi se ia vasul de pe foc şi se lasă la răcit.

3. Aluatul se scoate de la frigider, se frământă puţin şi se împarte în 3 părţi egale. O parte din aluat se întinde pe fundul unei forme de copt cu diametrul de 26 cm, tapetată în prealabil cu hârtie de copt. Cu a doua parte din aluat se îmbracă pereţii formei de copt. Se pune umplutura din carne. Se acoperă cu o foaie de cocă, din a treia parte din aluat. Din bucăţelele de aluat rămase se pot face forme diverse, de sezon, pentru decor.

4. În mijlocul plăcintei se face o gaură. Se bate gălbenuşul şi se unge cu el plăcinta, iar cu ce rămâne se umple gaura.

5. Se introduce în cuptorul preîncălzit la foc tare, aproximativ 50 de minute. Se serveşte caldă sau rece, cu garnitură de salată verde.