Tartă “Cireşica”

1. Se spală cireşele, se scurg şi se scot sâmburii. Se stropesc cu zeamă de lămâie şi se lasă la rece.
2. Se scoate untul de la rece şi se lasă să se încălzească la temperatura camerei. După ce s-a înmuiat, se pune într-un bol şi se freacă pentru început cu cantitatea de zahăr pudră şi zahăr vanilat.
3. După ce aţi obţinut o cremă fină, se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecându-se continuu să nu se taie. Se cerne făina în compoziţia de prăjitură şi se amestecă uşor cu telul să nu formeze cocoloaşe.
4. Compoziţia se toarnă în tava tapetată cu hârtie pentru copt, se întinde uniform şi se pun cireşele pudrate cu făină în prealabil. Cireşele se pudrează cu făină ca să nu se lase şi ca să dea un aspect plăcut prăjiurii. Se bagă în cuptor şi se lasă aproximativ 50 de minute să se coacă. După ce s-a copt, se scoate să se răcească şi se serveşte pudrată cu zahăr.