Tartă cu ananas

Tartele cu fructe sunt delicioase şi sănătoase! Învaţă să prepari şi tu o tartă cu ananas după o reţetă simplă!

1. Într-o tigaie se topeste untul, se adauga doua linguri de zahar si se pun rondelele de ananas, întregi, sa se rumeneasca. Pe masura ce se adauga alte rondele la prajit, se adauga si zahar. Dupa ce toate rondelele s-au prajit, se adauga sucul din conserva de ananas si o lingura de miere, se lasa sa fiarba si apoi se varsa peste rondelele de ananas din tava.

2. Vasul de copt (sau mai mici, mai multe) se tapeteaza cu hârtie de copt si se asaza rondelele de ananas.

3. Aluatul de foietaj decongelat se întinde usor cu sucitorul, se taie pe masura vasului si se taie o foaie care va acoperi primul rând de rondele deja asezate în tava. Se toarna sosul fiert de apa si miere rezultat dupa prajirea rondelelor. Se acopera cu alta foaie de aluat, se îneapa în mai multe locuri cu furculia si se da la copt pentru 25-30 de minute.

4. Când este gata se rastoarna pe o farfurie întinsa si apoi cu o alta farfurie se întoarce înca o data pentru ca rondelele care au fost pe fundul vasului sa devina “faa” tartei.