1. Pentru blat, se bate untul cu zahărul pudră şi gălbenuşul. Se amestecă apoi cu făina, se acoperă cu o folie transparentă şi se păstrează la rece 30 minute. Se întinde o foaie groasă de 2-3 mm, se pune într-o tavă, se înţeapă cu furculiţa şi se coace la foc potrivit, 10-12 minute. Se lasă apoi să se răcească.

2. Pentru umplutură, se fierbe ore­zul în apă cu un praf de sare, doar cât să înflorească puţin, se scurge apoi apa şi se adaugă laptele. Se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când. Când orezul este fiert se opreşte focul şi se acoperă. Când se răceşte se amestecă cu untul, zahărul, zahărul vanilat şi un ou bătut.

3. Brânza dulce se pasează şi se amestecă cu 2 ouă bătute, 2 linguri zahăr pudră şi coaja de lămâie. Se întinde pe blatul răcit, apoi se adaugă compoziţia de orez şi se presară migdale tocate. Se mai coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 15-20 minute.

4. Se lasă să se răcească, se taie felii şi se ornează cu frişcă.