Tarta cu ciuperci este un fel de mâncare inedit, pe care îl faci rapid şi fără cheltuieli mari. Iar reţeta e foarte simplă!

1. Se cerne făina într-un bol, se face un gol la mijloc şi se adaugă untul moale, un praf de sare, gălbenuşurile şi apa călduţă. Se amestecă uşor în aşa fel încât să se încorporeze făina uniform.
2. Se frământă câteva minute, se înfăşoară în folie de plastic şi se bagă la rece, 30 de minute. 3. Separat, se curăţă ciupercile, ceapa şi verdeaţa, se spală şi se taie mărunt. Se călesc în uleiul de floarea-soarelui şi, după ce s-au înăbuşit bine, se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă caşcavalul ras şi pesmetul.
4. Se lasă să se răcească compoziţia la temperatura camerei şi, între timp, se întinde aluatul cu sucitorul, se împarte pentru 8 forme şi se aranjează prin presare. Se toarnă compoziţia de ciuperci şi se bagă în cuptorul cald.

Tarta cu ciuperci se serveste rece sau caldă.