Tartă cu ciuperci şi caşcaval
1. Se pun într-un bol ingredientele pentru aluatul de tartă şi se amestecă bine până se formează o cocă destul de tare şi se pune la frigider pentru 30 de minute. Cât timp se odihneşte aluatul, se pregăteşte umplutura.
2. Se curăţă ciupercile, se spală în câteva jeturi de apă şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. După ce s-au scurs, se taie în bucăţi potrivite şi se pun la călit într-o tigaie cu ceapa şi puţin ulei, iar spre sfârşit se adaugă verdeaţa, sarea şi piperul şi se mai lasă 5 minute la foc potrivit.
3. De data aceasta, se pot folosi forme mici pentru tarte şi se îmbracă cu coca pe care o întindeţi în prealabil şi o aranjaţi în aşa fel încât să pară mici coşuleţe. Aceste coşuleţe se umplu cu compoziţia de ciuperci. Aceasta se întinde uniform în forme, se presară caşcavalul ras şi mozzarella şi se bagă la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.
4. Se servesc călduţe sau reci, la aperitiv.