Tartă cu dovlecei şi roşii
1. Se amestecă bine toate ingredientele pentru aluat fără să le frământaţi. Aluatul care s-a format se lasă 30 de minute la rece, adică timpul pe care îl rezervaţi pentru prepararea umpluturii. Dupa aceea, se pregateşte tava pentru tartă şi se întinde o foaie , mai mare decât forma de tartă. Foaia se întinde şi pe pereţii laterali ai formei.
2. Se spală şi se taie rondele dovleceii cu coajă, se presară sare şi se lasă la scurs. Ceapa şi usturoiul se toacă şi se călesc câteva minute în puţin ulei, apoi se pun dovleceii şi cimbrul tocat şi se mai lasă 5 minute la foc potrivit.
3. Cum tava de tartă şi foaia sunt deja pregătite, se pun dovleceii cu ceapa şi usturoiul şi cartofii fierţi tăiaţi rondele.
4. Ouăle se bat bine şi se amestecă cu brânza şi puţină sare şi piper, se toarnă peste legumele din tartă, se pun roşioarele şi se dă la cuptor pentru 40 de minute.