Tartă cu fructe și rom

Tarta cu fructe capătă o aromă specială dacă îi pui și rom. Această rețetă rapidă și simplă va fi pe placul tuturor!

1. Se freacă untul cu zahărul pudră până se înmoaie, apoi se adaugă pe rând gălbenuşurile, un praf de sare, coaja de lămâie şi făina. Se amestecă fără să se frământe, se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece 30 minute. Stafidele se spală, se curăţă, se usucă şi se stropesc cu rom.

2. Între timp, se bat spumă albuşurile cu zahărul tos şi zeama de lămâie. Se pune spuma deasupra unui vas cu apă clocotită şi se bate până se întăreşte şi nu mai cade de pe tel.

3. Se întinde aluatul şi se pune în forme de tarte. Se presară câteva stafide şi se acoperă cu spuma de albuş. Se mai pun fructele şi se coc în cuptorul bine încins, la foc potrivit, 30 minute. Ultimele 10 minute, focul se reduce.

4. Când se răcesc, tartele se ornează cu frişcă şi fructe proaspete.