Tartă cu mere și cremă de smântână
Învaţă să prepari o tartă cu mere și cremă de smântână absolut delicioasă.
Mod de preparare:
1. Se pun într-un bol făina cernută și praful de copt și se amestecă, apoi se adaugă untul topit și 100 ml de smântână. Se amestecă aluatul cu o lingură până se prinde bine, apoi se pune aluatul pe masa presărată cu puțină făină și se frământă 2-3 minute. Aluatul rezultat va fi moale și plăcut, deloc lipicios. Se pune la frigider până se pregătesc merele.
2. Se spală merele, se taie jumătăți și se curăță de sâmburi, apoi se taie felii foarte subțiri. Se unge tava cu unt și se tapetează cu făină. Se întinde o foaie de aluat care se pune în tavă, ridicând bordurile aluatului cam cu 2 cm, pentru a avea loc umplutura. Se pun feliile de mere în tavă, distribuindu-se uniform pe toată suprafața.
3. Într-un bol, se amestecă 200 ml de smântână cu zahărul, zahărul vanilat, oul și 2 linguri de făină. Se toarnă uniform acest amestec peste merele din tavă.
4. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 200°C, pentru aproximativ 45-50 de minute. Când este gata, se scoate și se lasă 1-2 ore să se răcorească bine, apoi se taie felii.