Tarta cu portocale
Învaţă să prepari o tartă cu portocale aromată şi delicioasă.
Mod de preparare:
1. Pentru aluat, într-un vas se amesteca oul cu zaharul si sarea. Faina se pune pe masa de lucru, i se face un gol la mijloc si acolo se pune amestecul cu ou si untul moale (nu topit!). Se amesteca pâna se obţine un aluat omogen. Apoi, aluatul de tarta se întinde cu sucitorul si se asaza într-o forma de tarta, unsa cu unt, cu diametrul de 22 cm. Se înţeapa cu furculiţa si se da la rece pentru 15 minute.
2. Între timp, portocalele se curaţa de coaja si de învelisul alb si se desfac felii, felii. Se pun într-un vas cu 3 linguri de lichior sa se macereze 15 minute.
3. Forma cu aluat se scoate, se umple cu boabe de fasole si se coace pentru 25 de minute, timp în care se prepara crema, pentru care oul cu zaharul se freaca, se adauga faina, se amesteca si apoi se toarna laptele calduţ. Se omogenizeaza bine si se pune pe foc ames te când continuu pâna ce devine groasa. Se ia de pe foc si se pune untul si a patra lingura de lichior. Se lasa sa se raceasca amestecând-o din când în când.
4. Aluatul se scoate din forma si se asaza pe platoul de servire, se umple cu crema si se garniseste cu portocalele marinate în lichior. Se presara fulgii de ciocolata si se lasa 3 ore înainte de servire.