Tartă cu prune

1. Se cerne făina într-un bol, se face o gaură la mijloc şi se pune untul moale, sarea, smântâna, zahărul pudră şi coaja de lămâie. Se frământă bine, iar dacă este prea tare compoziţia, se mai adaugă apă minerală.
2. Coca se înfăşoară într-o folie şi se lasă la rece 30-40 de minute. Se scoate, se întinde cu sucitorul de 3 ori, se împachetează şi se mai bagă la rece.
3. Separat, se spală prunele, se curăţă de sâmburi, se taie feliuţe subţiri şi se amestecă cu zahărul vanilat şi zahărul tos. Se stropesc cu zeama de lămâie ca să nu se oxideze şi se acoperă cu o folie.
4. Se scoate aluatul, se opreşte o bucată mică, restul se întinde cu sucitorul, se aranjează în tavă cât şi pe pereţii acesteia, se ornează cu prunele şi pe deasupra se rade aluatul rămas. Se bagă la cuptor, iar după ce s-a rumenit, se serveşte ornată cu zahăr pudră.