1. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Peste gălbenuşuri se pune puţină sare şi se amestecă cu uleiul sau cu untul topit până se obţine o maioneză mai moale.

2. Separat, se pun albuşurile într-un bol şi se bat spumă. Se toarnă maioneza puţin câte puţin până se obţine o compoziţie destul de moale.

3. În această compoziţie se toarnă pasta de roşii, se pune brânza rasă pe răzătoarea mică şi, la sfârşit, se adaugă făina în ploaie amestecându-se în acelaşi sens şi foarte încet să nu se formeze cocoloaşe.

4. Se pregăteşte o tavă mai înaltă de aragaz sau o formă de tartă şi se tapetează cu unt şi cu făină. Se încinge cuptorul la 160° C, se toarnă compoziţ ia în tavă, se pun roşioarele pe deasupra, din loc în loc, şi se bagă la cuptor. După ce s-a copt, se lasă la răcit şi se taie bucăţi potrivite.