Tartă cu roşii şi ciuperci
1. Se spală roşiile cherry şi se taie feliuţe. Ciupercile se curăţă de pieliţe, se spală şi se lasă să se scurgă de apă. Se taie felii potrivite şi se călesc în puţin ulei, cât să se înmoaie.
2. Se presară un praf de sare şi puţin piper şi se lasă să se răcească. Se adaugă în compoziţia de ciuperci şi roşiile feliate. Untul pentru aluat se topeşte şi se lasă să se răcească la temperatura camerei.
3. Se desfac ouăle, albuşurile se bat spumă, se adaugă gălbenuşurile frecate cu sare şi cu untul topit şi la sfârşit se adaugă făina cernută.
4. Compoziţia se toarnă în tava tapetată cu hârtie pentru copt, se asezonează cu roşiile şi cu ciupercile călite, se presară cimbru şi busuioc şi se bagă în cuptor. După ce s-a copt, se scoate, se lasă să se răcească şi se serveşte cu suc de roşii sau iaurturi.