O reţetă interesantă, dar pe care rareori o găseşti în bucătăriile româneşti. Sardinele nu sunt la fel de consumate la noi, ca în ţările mai sudice şi nicidecum pe o tartă! Dar poate îţi iese şi ţie la fel de savuroasă:

1. Se dizolva drojdia într-o ceaşca de apa calda cu o lingura de faina şi se lasa maiaua la crescut. Când a dospit, se toarna peste faina şi se framânta aluatul, încorporând uleiul, apa calda ramasa şi un praf de sare. Se lasa sa cresca 20 de minute, apoi se întinde într-o tava rotunda unsa cu ulei şi tapetata cu faina.

2. Se unge aluatul cu ulei, se aşaza roşiile taiate felii subţiri şi se presara sare, piper şi cimbru. Se scurg sardinele din ulei şi se aşaza în raze în tava, se presara cimbrul, se toarna uleiul ramas amestecat cu vinul, se pune şi pesmetul şi se coace tarta la foc potrivit, timp de 25-30 de minute.