1. Se freacă oul cu zahărul şi untul ras. Se adaugă sarea şi făina cernută cu praful de copt şi se frământă rapid. Se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece jumătate de oră.

2. Între timp, brânza proaspătă se pasează şi se amestecă cu zahărul pudră vanilat şi gălbenuşul. Se freacă până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă spumoasă. Piersicile se spală, se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se taie felii.

3. Se întinde aluatul într-o foaie subţire şi se pune într-o tavă. Se toarnă apoi compoziţia de brânză şi se întinde într-un strat uniform. Se presară feliile de piersici şi se cufundă în crema de brânză.

4. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 20-25 minute. Se lasă să se răcească în tavă, apoi se presară nuca tăiată mărunt şi se pudrează cu zahăr.