1. Se amestecă untul tăiat cubuleţe cu făina, după care se adaugă oul bătut spumă cu zahărul. Se frământă până se obţine un aluat nici foarte tare, dar nici moale, care se pune pe o folie şi se bagă la frigider pentru cel puţin 30 de minute.

2. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul până se obţine o cremă spumoasă. Făina se dizolvă cu puţină sare în 2-3 linguri de lapte rece, având grijă să nu apară cocoloaşe. Se pune să se încălzească restul de lapte, adăugându-se spre final batonul de vanilie. Laptele în care a fost dizolvată făina se toarnă peste gălbenuşurile frecate cu zahăr şi se amestecă bine să nu se prindă. După ce s-a legat, se pune untul, se amestecă până se încorporeză şi se dă la rece.

3. Forma de tartă se unge cu puţin unt sau ulei, aluatul se întinde într-o foaie groasă de 4-5 mm şi se pune în tavă dându-i forma de tartă. Se coace la cuptorul bine încins timp de 30 de minute, la foc potrivit.

4. După ce s-a copt foaia de tartă se lasă la rece. După ce s-a răcit, se toarnă crema, se întinde uniform şi se pune un rând de struguri negri, unul de struguri albi şi tot aşa. Se lasă puţin la rece ca să se poată tăia mai uşor.