Tartă marmorată
1. Se frământă un aluat din ingredientele pentru blat. Se înfăşoară în folie şi se lasă la frigider 30 de minute.
2. Se întinde o foaie subţire şi se pun în formă de tartă de 26 cm. Se pune deasupra o foaie de hârtie de copt cu boabe de fasole pentru îngreunat şi se coace circa 10 minute.
3. Se amestecă bine brânza de vaci cu smântâna, frişca şi cu zahărul.
4. Se separă ouăle. Gălbenuşurile se pun în compoziţia de brânză, iar albuşurile se bat spumă cu un vârf de sare, apoi se pun şi ele. Amidonul se toarnă în ploaie, după care se omogenizează.
5. Se aşază compoziţia de brânză pe blat şi se nivelează. Fructele se pasează, se strecoară şi se pun cu lingura peste brânză. Se marmorează cu un beţişor sau cu o furculiţă, trecând uşor printre straturi. Se coace circa 40 de minute.
6. Se ornează cu frişcă şi cu cireşe.