1. Se amestecă făina cu gălbenuşul bătut cu zahărul pudră şi un praf de sare, apoi se adaugă smântâna şi untul tăiat cubuleţe. Se frământă rapid un aluat, se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la frigider jumătate de oră.

2. Se împarte aluatul în 12, apoi se întinde şi se pune în formele unse cu unt. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 5-7 minute.

3. Pentru umplutură, se amestecă smântâna cu zahărul, făina, coaja de lămâie şi gălbenuşurile. Se fierbe la bain-marie până se îngroaşă, doar 3-4 minute după primul clocot, amestecând continuu.

4. Se lasă să se răcească, apoi se adaugă vanilia, se toarnă în tartele coapte şi se gratinează în cuptorul încins, 10-12 minute. Când se răcesc se pudrează cu scorţişoară şi se ornează cu figurine din jeleu.