- Se pun într-un vas făina cernută, untul lăsat la temperatura camerei, mierea, zahărul vanilat şi gălbenuşurile. Se frământă puţin, atât cât să fie bine amestecate. Se dă forma unei sfere şi se lasă 1-2 ore, la rece.
- Între timp, se pun nucile şi migdalele la copt, se rumenesc câteva minute şi apoi se macină. O parte din migdale se lasă întregi pentru ornat.
- Se pun untul, mierea, gălbenuşurile, vanilia şi un praf de sare la baie de aburi. Se lasă până se leagă şi se adaugă nuca, o parte din migdalele măcinate şi sâmburii de migdale.
- Se scoate aluatul de la rece, se întinde cu sucitorul pe o planşetă şi se taie bucăţi potrivite, care se pun în formele speciale de tarte şi se coc la foc mijlociu. După ce s-au copt, se lasă să se răcească şi se umplu cu crema călduţă. Se ornează cu sâmburi de migdale şi frunze de mentă.
Tarte cu migdale
Usor