Terină de pui şi roşii

Usor

O terină de pui şi roşii ideală ca aperitiv, dar şi ca fel principal pentru o cină uşoară. Iată o reţetă simplă!

1. Se înlătură pieliţa de pe afumături şi se taie cât mai mărunt carnea. Se dă la rece.

2. Se curăţă de pieliţă şi tendoane, se scoate de pe os carnea crudă care se trece prin maşina de tocat şi se amestecă apoi cu albuşurile. Se acoperă imediat şi se lasă la rece pentru 15 minute. Tot prin maşina de tocat se trece şi ceapa.

3. Carnea crudă se amestecă cu ceapa şi smântâna, apoi cu carnea afumată, roşiile uscate şi pătrunjel. Se potriveşte gustul de sare şi piper.

4. O formă de cozonac se tapetează cu hârtie de copt care se lasă peste marginile formei, se pune amestecul, se nivelează şi se pune într-un vas mai mare, cu apă până la jumătatea înălţimii tăvii de cozonac. Se fierbe la cuptor pentru 90 de minute. Apoi, se lasă să se răcească şi se dă la rece pentru o noapte. A doua zi se scoate cu ajutorul hârtiei de copt.