1. Se face cafeaua şi se lasă la răcit, apoi se pregătesc celelalte ingrediente.

2. Se separă gălbenuşurile de albuşuri în două vase. Se pune zahărul peste gălbenuşuri.

3. Cu ajutorul unui mixer, reglat la o viteză medie, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul.

4. Se mixează gălbenuşurile cu zahărul circa 2 minute, până ce zahărul se dizolvă complet.

5. Mascarpone se freacă până se înmoaie puţin şi se pune peste crema de gălbenuşuri.

6. Cu ajutorul mixerului, se amestecă brânza mascarpone cu crema de gălbenuşuri.

7. Amestecul se mixează 1 minut, până ce se obţine o cremă omogenă, cu aspect lucios.

8. Se mixează albuşurile circa 2 minute, până ce se obţine o spumă care se desprinde de vas.

9. Peste crema de mascarpone şi gălbenuşuri se adaugă albuşurile bătute spumă şi se amestecă.

10. Pişcoturile se înmoaie în siropul de cafea cu coniac şi se aşază într-o tavă, ca în imagine.

11. Peste pişcoturi, se pune 1/2 din crema de ma-scarpone. Se adaugă încă un strat de pişcoturi.

12. Se întinde restul de cremă, iar deasupra se pre­sară cacao. Se pune la frigider cel puţin 3 ore.

Tiramisu este un desert uşor şi rafinat.