Tocană de cartofi în crustă de pâine

30 minute
Usor
  1. Se taie carnea de porc cubuleţe şi se căleşte în ulei. După ce s-a rumenit bine, se adaugă ceapa tăiată rondele şi se rumenesc împreună.
  2. Se curăţă şi se spală legumele. Cartofii se taie cubuleţe, morcovii, rondele, ardeii se curăţă de sâmburi şi se taie fâşii, iar apoi se pun toate să fiarbă împreună cu ceapa şi carnea. Se adaugă o cană de apă călduţă şi se lasă să fiarbă înăbuşit.
  3. Separat, se opăresc roşiile, se decojesc şi se pasează cu blenderul. Tocana se condimentează cu sare, piper, boia şi cimbru şi, spre sfârşit, se adaugă piureul de roşii.
  4. Se mai lasă să clocotească câteva minute şi se bagă în cuptor. În acest timp, se taie pâinea, se scoate miezul şi, când tocana este gata, se serveşte fierbinte în crustă şi se ornează cu cimbru, rozmarin şi mărar proaspăt.