- Se lasă fasolea de seara până dimineaţa în apă călduţă. Se scoate şi se pune să fiarbă în câteva ape, până elimină toxinele.
- După ce a fiert, se scoate în sită şi se lasă să se scurgă. Separat, se taie ceapa roşie solzişori, se căleşte în uleiul de măsline şi se adaugă piureul de roşii şi de ardei. Se condimentează cu sare, piper şi ardei iute, după gust, se mai lasă să fiarbă câteva minute şi se adaugă fasolea fiartă.
- Se adaugă, dacă este nevoie, puţină apă călduţă şi se lasă să scadă la cuptor. Separat, se taie cârnaţii şi se prăjesc în sucul propriu.
- După ce s-au rumenit, se scot din tigaie şi se pun în cratiţă cu fasolea. Se ornează cu pătrunjel proaspăt şi se servesc cu pâine coaptă pe vatră.
Tocană de fasole și cârnaţi picanţi
40 minute
Usor