Tocană de ardei cu afumătură

1. Se taie cârnaţii şi costiţa bucăţi potrivite şi se pun la foc mic să se prăjească în sucul propriu. Se amestecă cu o spatulă din lemn ca să nu se lipească.

2. Separat, se spală ardeii, ceapa şi roşiile şi se taie felii potrivite, se adaugă în cratiţa cu costiţa şi cârnaţii afumaţi şi se fierb înăbuşit.

3. Ca să nu se lipească, se adaugă apă puţin câte puţin. După ce au scăzut la jumătate, se condimentează cu sare, piper, cimbru, boia şi câteva frunzuliţe de busuioc şi se mai lasă să dea în câteva clocote.

4. Se bagă apoi în cuptor, aproximativ 15-20 de minute, să se rumenească. Tocana de ardei cu afumătură se serveşte ornată cu frunzuliţe de pătrunjel verde şi busuioc.