Tocană de morcovi
Morcovii, sănătoşi şi dulci. Merg bine în orice mâncare, mai ales într-o tocană de morcovi delicioasă!
1. Carnea se trece rapid sub un jet de apă rece, se şterge şi se taie cuburi.
2. Ceapa se taie peştişori, iar morcovii se trec prin răzătoarea cu ochiuri mari.
3. Într-o tigaie cu fund dublu se încinge uleiul şi se căleşte carnea doar cât să-şi schimbe culoarea pe toate părţile. Apoi se scoate şi, în acelaşi ulei, se pun ceapa şi morcovii. Se lasă la călit până ce legumele devin translucide, se adaugă şi carnea şi se toarnă vinul. Se lasă pe foc să se evapore vinul şi apoi se adaugă apă cât să acopere ingredientele. Se adaugă foaia de dafin, sare şi piper, se acoperă şi se lasă la fiert la foc mic.
4. Între timp, se fierb şi cartofii şi apoi se aduce tocana la masă cu garnitura de cartofi fierţi şi pătrunjel fin tocat. Merg foarte bine murăturile de orice fel.