1. Pieptul de pui se spală şi se curăţă de pieliţe. Se taie apoi cubuleţe, se condimentează cu sare şi piper şi se pune să se călească în cratiţă cu uleiul de măsline.

2. Separat, se curăţă ceapa şi usturoiul, se taie rondele şi se pun la călit cu pieptul de pui. Se stropesc bucăţile de pui cu puţină apă doar cât să se înăbuşe.

3. Între timp, se curăţă ciupercile de pieliţe, se spală în câteva ape, se taie felii potrivite şi se pun şi ele împreună cu puiul să se călească. Se stropesc cu apă din când în când să nu se ardă şi se condimentează cu sare şi piper.

4. Se opăresc roşiile, se decojesc şi se zdrobesc cu blenderul. Piureul de roşii se fierbe separat până scade şi apoi se adaugă în cratiţa cu ciupercuţele şi pieptul de pui. Se bagă în cuptor să se rumenească şi se serveşte cu pătrunjel verde, tocat mărunt.