Tocană de viţel

Cărniţă de viţel rumenită şi frăgezită în unt, îmbrăţişat cu legume felurite, compunând astfel o tocană de viţel delicioasă. Află cum se prepară:

1. Se topeşte untul într-o cratiţă şi se rumeneşte carnea pe toate părţile. Se scoate şi, în aceeaşi cratiţă, se pun prazul tăiat rondele, ceapa tăiată peştişori şi ardeiul tăiat fâşii.

2. Se călesc un pic, se adaugă făina şi apoi se toarnă supa din concentrat şi 1/2 litru de apă. Se lasă să fiarbă şi, după primul clocot, se adaugă carnea.

3. După ce carnea a fiert, se adaugă roşiile curăţate de pieliţe, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se lasă la fiert la foc mic. Când tocana a scăzut bine, se stinge focul şi se mai lasă 5 minute să se aşeze. Se aduce la masă cu pătrunjel deasupra.