Tocană din carne de porc
1. Se spală muşchiul de porc cu jet de apă rece, apoi se lasă la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie. După aceea, se taie carnea sub formă de cubuleţe.
2. Separat, se spală şi se curăţă ceapa, se taie solzişori şi, împreună cu carnea tăiată, se călesc în uleiul încins în prealabil.
3. Se stropesc cu apă călduţă ca să nu se prindă de cratiţă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, amestecându-se continuu. Se adaugă şi piper, după preferinţă, şi se lasă să fiarbă în continuare, la foc mic.
4. Ardeii sau gogoşarii se curăţă de seminţe, se spală şi se taie fâşii potrivite. Se adaugă peste carne şi ceapă şi se stropesc cu apă călduţă, ca să fiarbă înăbuşit.
5. Roşiile se spală, apoi se opăresc, se decojesc şi se taie mărunt sau se zdrobesc cu blenderul.
6. Se pun în cratiţă peste carne şi legume şi se bagă în cuptorul cald. Mâncarea se lasă să scadă şi, după ce s-a rumenit, se scoate din cuptor şi se serveşte ornată cu pătrunjel proaspăt tocat şi brânză rasă pe deasupra.