Tocăniţă cu piept de curcan

1. Se curăţă fasolea fideluţă, se spală în apă călduţă şi se pune să fiarbă în apă cu sare. După ce a fiert, se scoate în sită şi se stropeşte cu puţină zeamă de lămâie, pentru a-şi păstra prospeţimea.
2. Pieptul de curcan se curăţă de pieliţe, se spală într-un jet de apă, se şterge cu un prosop absorbant şi se taie cubuleţe. Se toarnă uleiul în cratiţă şi se înăbuşe carnea condimentată cu sare şi piper. După ce s-a pătruns bine peste tot, se adaugă ceapa, ardeii şi morcovii tăiaţi mărunt. Se fierb la foc mic şi, din când în când, se adaugă apă calduţă.
3. Mazărea se trece printr-un jet de apă şi se adaugă în cratiţă.
4. Fasolea, fiartă separat, se adaugă, la sfârşit, împreună cu sosul de roşii. Se mai lasă să fiarbă 10 minute, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se bagă în cuptor să scadă. Se serveşte caldă.