Tocăniţă ţărănească

1. Pentru început, se alege mazărea, se spală şi se pune să fiarbă în apă cu sare. După ce a fiert, se scoate în sită şi se lasă să se scurgă.
2. Separat, se curăţă ceapa roşie, se spală şi se taie solzişori. La fel se procedează şi cu ardeii şi se călesc în uleiul încins în prealabil.
3. Muşchiul de porc se taie cubuleţe, cârnaţii se taie rondele şi apoi se călesc toate împreună cu ceapa şi ardeii. După ce s-au rumenit, se adaugă cartofii şi morcovii tăiaţi cubuleţe, mazărea şi apă călduţă. Se lasă să fiarbă aproximativ 30 de minute.
4. În acest timp, se decojesc roşiile, se pasează cu blenderul şi se adaugă în mâncare. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se bagă în cuptor. Se serveşte ornată cu cimbru.