- Se spală carnea, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie şi se taie feliuţe. Se bat cu ciocanul de şniţele doar cât să le frăgezească. Nu se condimentează cu sare de la început, deoarece se întăreşte.
- Bucăţile de carne se ung cu muştar cu hrean pe toată suprafaţa, se condimentează cu boia iute şi se lasă aproximativ o oră, la rece. Hreanul din muştar o va frăgezi iar boiaua îi va da un gust mai special.
- Separat, se curăţă usturoiul, se pisează şi se amestecă cu pasta de ardei şi de roşii.
- Într-o tigaie, se pune uleiul de floarea–soarelui la încins, apoi se adaugă bucăţile de carne. Se lasă să se pătrundă la foc mic şi, după ce s-au frăgezit, se adaugă sosul din roşii, usturoi şi ardei. Se condimentează cu sare, piper boabe, ardeii iuţi şi oţetul balsamic.
- Se lasă să fiarbă şi se bagă şi la cuptor să scadă şi să se rumeneasă. Tocăniţa se serveşte ornată cu frunzuliţe de pătrujel şi cu pâine proaspătă.
Tocăniţă cu ardei picanţi
Usor