Tocăniţă cu carne şi orez

Usor
  1. Se taie carnea de porc cubuleţe şi se călesc în puţin ulei, până capătă o crustă aurie. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se stropeşte cu apă călduţă.
  2. Între timp, se curăţă ceapa, usturoiul şi ardeii, se spală şi se pun să se călească împreună cu carnea de porc.
  3. Separat, se alege orezul, se trece prin câteva jeturi de apă şi se pune să fiarbă în apă cu sare. După ce a fiert, se acoperă cu un şervet şi se lasă să se înăbuşă.
  4. Se opăresc roşiile, se taie cubuleţe şi se adaugă în cratiţa cu ardeii şi carnea iar, după ce au fiert toate ingredientele, se pune orezul. Se amestecă uşor şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil. După ce a scăzut, se serveşte cu salată verde sau de varză dulce şi se ornează cu cimbru proaspăt.