Tort alb

1. Pentru foi, se amestecă bine făina cu untul şi amoniacul, apoi se adaugă cele 4 gălbenuşuri, zahărul pudră, smântâna şi, dacă mai e nevoie, puţin lapte. Se frământă puţin până se încorporează toate ingredientele.
2. Se întind 4 foi subţiri, care se coc pe rând pe dosul tăvii (tava unsă cu unt).
3. Pentru cremă, laptele, împreună cu făina se fierb până se îngroaşă. Se ia vasul de pe foc, se acoperă cu folie de plastic, ca să nu facă pojghiţă şi se lasă la răcit.
4. Zahărul pudră şi untul se amestecă până se topeşte zahărul de tot, apoi, peste crema obţinută se toarnă crema din lapte cu făină, răcită. Se amestecă bine până se obţine o cremă omogenă.
5. Se ung foile 1, 2 şi 3 cu cremă, iar deasupra se presară zahăr pudră. Dacă doriţi, puteţi unge una dintre foi cu gem de caise amestecat cu puţină cacao. Se taie în dreptunghiuri de 8×3 cm.