Tort alb cu roşu
Învaţă să prepari un tort alb cu roşu din căpşune delicios.
Mod de preparare:
1. Pentru blat, ouale se freaca cu zaharul pâna ce se ob_ine un amestec albicios, asemanator unei spume. Se adauga faina si se amesteca cu o spatula. Se toarna aluatul într-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace 20 de minute si apoi se lasa 5 minute în tava înainte de a scoate blatul din tava si a-l taia.
2. Pentru crema, se pune la fiert laptele cu pastaia de vanilie taiata în doua pe lung si, dupa ce da laptele în clocot, se trage de pe foc si se lasa asa timp de o ora. Între timp, galbenusurile si zaharul se freaca bine dupa care se adauga amidonul si se amesteca bine. Peste acest amestec se toarna laptele strecurat, se amesteca si apoi totul se rastoarna într un vas si se pune la fiert, la foc mic pâna ce crema devine groasa. Se lasa sa se raceasca o ora, acoperita neaparat cu o folie alimentara.
3. Pentru sirop, se pun pe foc cele 4 capsuni taiate, într-o craticioara acoperita. Dupa ce î_i lasa sucul, se pune zaharul, se strecoara si se dilueaza cu 50 ml apa.
4. Pentru montarea tortului, cap_unele pentru umplut se taie, iar blatul se taie în doua cu un cu_it lung. Se pune un blat pe platoul de servit, se îmbiba cu sirop, se pun capsune si se acopera cu un strat de crema. Se asaza a doua parte a blatului, se unge cu restul de crema ramasa si se presara cu nuca de cocos. Se da la rece de pe o zi pe alta si se aduce la masa decorat cu fructe proaspete.