- Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul în ploaie, gălbenuşurile frecate cu un praf de sare şi, la sfârşit, cacaua şi făina cernute.
- Se toarnă compoziţia de blat în forma tapetată cu hârtie pentru copt şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil. Se coace la foc potrivit aproximativ 40 de minute. Se scoate din cuptor şi se lasă la temperatura camerei.
- Separat, se pregătesc vişinele congelate, care se spală sub jet de apă rece. Se bate frişca, se adaugă zahărul pudră în ploaie, apoi se lasă la rece să nu se înmoaie.
- Se taie blatul în trei foi, se stropeşte cu siropul de afine, se pune frişca iar fructele se presară din loc în loc. Se ornează pe deasupra cu frişca rămasă, cu fulgi de ciocolată pe margine şi ornamente de ciocolată şi vişine.
Tort “Amadeus”
80 minute
Dificil