TORT BRADUT

1. Pentru blatul de pandispan se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul si apoi incet, incet se incorporeaza faina, amestecand usor. Compozitia se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Se pune forma de tort in cuptorul bine incins unde se lasa la foc potrivit timp de 40 min. Nu se umbla deloc la cuptor in timpul coacerii si se lasa sa se raceasca fara sa se deschida usa. Blatul se taie in trei parti egale si se insiropeaza.
2. Pentru crema, se amesteca continutul plicurilor de budinca cu zaharul cu o ceasca de lapte rece. Restul de lapte se fierbe si se amesteca cu budinca si se mai fierbe apoi un minut amestecand continuu. Se lasa la racit si apoi se amesteca cu untul frecat spuma.
3. Pe un platou intins se aseaza o foaie de blat si deasupra ei se intinde o jumatate din crema si bucatele de fructe din compot, apoi se pune o a doua foaie peste care se toarna restul de crema si bucatele de fructe iar la final se aplica ultima foaie. Peste fructe se presara scortisoara.
4. Tortul se “imbraca” de jur imprejur cu piscoturi, care se lipesc cu putina frisca si prin presare de tort si la final se leaga cu o funda rosie.
5. Se acopera tortul cu frisca iar bradutul se realizeaza din felii de kiwi si bombonele colorate pe post de globulete.

 

Trimisa de: Daniela Gorgorin